Quan estem davant d’un assumpte que ens genera conflicte o confusió acostumem a anomenar-ho problema. A partir d’aquí posem en marxa una quantitat d’energia determinada per trobar una solució i tornar a l’equilibri.
Però la tendència general és posar l’atenció més en la dificultat i no tant en què o com volem que sigui la nova situació.
L’enfocament centrat en solucions ens porta a posar el focus en la resolució i obrir noves possibilitats, sense perdre de vista el conflicte.
Tenint en compte les experiències viscudes anteriorment, podem plantejar un seguit de preguntes que ens ajudin a connectar amb les accions que cal fer per aquesta ocasió:
- Si alguna vegada ha passat que vivint el mateix no ha sigut un problema, que era diferent comparat amb ara?
- Si marquem una escala per valorar com t’afecta el conflicte, on estàs ara i on voldries estar?
- Si les dificultats aparents no hi fossin, com seria viure en la nova situació?
Amb aquesta mirada donem lloc a nous plantejaments davant la situació i podem obrir alternatives. Recordar i connectar amb la saviesa de cadascú per disposar dels recursos que ens ajudin i ens facilitin l’existència.
Sigui per qüestions personals o professionals, el funcionament és el mateix. El que varia és el context.
Per fer aquest procés i enfocar en direcció a la solució, es requereix una mirada externa. Un mateix es fa ombra en algunes parts i no té prou objectivitat per desencallar-se i fer diferent.
Si et ressona, demana acompanyament professional i posa fil a l’agulla.